Zilele trecute latura mea ardeleneasca mi-a dat un imbold sa fac din nou aceasta minunata
reteta de tocana de ciuperci si smantana. Familia noastra adora ciupercile asa ca
la intrebarea cine ar pofti ciuperci raspunsul este invariabil... toata lumea.
reteta de tocana de ciuperci si smantana. Familia noastra adora ciupercile asa ca
la intrebarea cine ar pofti ciuperci raspunsul este invariabil... toata lumea.
Ingrediente:
- Ciuperci chamapignon - 500 g
- Ciuperci pleurotus - 500 g
- Ceapa - 1 buc
- Usturoi - 4 buc (catei)
- Faina - 2 linguri
- Ulei - 5 linguri
- Smantana - 150 ml
- Patrunjel - 1 legatura
- Tarhon - 1 lingura
- Sare si piper - dupa gust
- Ciuperci chamapignon - 500 g
- Ciuperci pleurotus - 500 g
- Ceapa - 1 buc
- Usturoi - 4 buc (catei)
- Faina - 2 linguri
- Ulei - 5 linguri
- Smantana - 150 ml
- Patrunjel - 1 legatura
- Tarhon - 1 lingura
- Sare si piper - dupa gust
Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine sub jet de apa rece si se taie felii.
Daca palariile sunt mari, le taiem in doua si pe urma le feliem.
Ceapa se curata, se spala si se taie feliute.
Se incinge uleiul, apoi adaugam la calit ceapa si usturoiul amestecand des, pana ceapa se inmoaie.
Daca palariile sunt mari, le taiem in doua si pe urma le feliem.
Ceapa se curata, se spala si se taie feliute.
Se incinge uleiul, apoi adaugam la calit ceapa si usturoiul amestecand des, pana ceapa se inmoaie.
Adaugam piperul macinat si ciupercile taiate calindu-le si pe ele cateva minute.
(ciupercile ies mai bune daca le calim la foc mic, iar sarea nu se adauga pana la final
deoarece ciupercile ar lasa foarte multa apa).
(ciupercile ies mai bune daca le calim la foc mic, iar sarea nu se adauga pana la final
deoarece ciupercile ar lasa foarte multa apa).
Cand ciupercile incep sa se inchida putin la culoare, adaugam apa cat sa le acopere.
Aducem la fierbere. Intr-o cana punem cele 2 linguri de faina si umplem cu apa pana la jumatate.
Amestecam bine ca sa omogenizam faina (evitam formarea de cocoloase).
Adaugati continutul canii in mancare, amestecand usor ca sa nu rupeti feliile de ciuperci.
Cand faina incepe sa lege mancarea noastra, adaugam praful de tarhon
si mai lasam sa clocoteasca pentru cateva minute.
Apoi adaugam si smantana si amestecam usor.
Vom observa ca tocanita noastra capata un aspect cremos.
La final potrivim cu sare (si piper daca mai este nevoie) apoi luam mancarea de pe foc.
Adaugam patrunjelul tocat marunt, amestecand usor
apoi acoperim cu un capac si lasam sa odihneasca.
Se serveste calda impreuna cu o mamaliguta desavarsita.
Va doresc pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu