marți, 1 octombrie 2013

Crutoane


Originare din bucataria franceza, crutoanele sunt micile detalii ce fac supele sau salatele perfecte.
Reteta prezentata mai jos este una de baza, pentru acasa, fara pretentii dar plina de savoare.
Depinde de preferinte, ele pot fi servite deasemenea ca si snacksuri, mergand excelent cu bere...

Ingrediente:

  • Paine - 4-5 felii
  • Ulei de masline  - 5-6 linguri
  • Usturoi - 2 catei
  • * optional - ierburi aromatice - oregano, cimbru, bucuioc
  • * optional - condimente - sare, piper, boia 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Daca doriti ca forma crutoanelor sa fie perfecta
puteti taia feliile de paine in orice forme geometrice doriti.
(Forma traditionala este de cuburi cu latura de aproximativ 1 centimetru).
Eu o sa va spun ca in 90% din cazuri prefer sa rup pur si simplu painea
in bucati cam pentru o inghititura, fara pretentii dar la fel de savuroase.
Paine astfel portionata este pusa intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Intr-un bol zdrobim usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline (si cu eventualele condimente)
lasandu-l sa isi impartaseasca aromele cam 5 minute, dupa care ajutandu-ne
de o lingura stropim painea din tava.
Inainte de a da tava la cuptor am presarat peste paine putina sare mare si piper proaspat rasnit.


Se dau la cuptor aproximativ 5- 10 minute pana devin aurii si crocante.
Mare atentie pentru ca in momentul in care devin aurii, au tendinta sa se arda foarte rapid,
asa ca ochii pe ele...
Apoi le scoateti si le serviti cu salata, supe / ciorbe sau asa cum sunt. Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu