sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Gogosi pufoase la cuptor


Aceasta reteta de gogosi la cuptor am gasit-o intamplator pe blogul Ptitchef.
Mi s-a parut interesanta pentru ca nu presupune baia de ulei pentru gogosi, fiind mai light.
Deoarece gogosii au iesit gustosi va recomand si voua sa incercati aceasta reteta.

Ingrediente:

  • Faina - 450 g
  • Lapte - 225 ml
  • Unt fara sare - 100 g
  • Zahar - 80 g
  • Oua - 1 buc
  • Drojdie uscata (Dr. Oetker) - 1 plic
  • Coaja portocala - 1 buc
  • Sare - 2 g
Glazura
  •   * Glazura cu gust de ciocolata (Dr. Oetker) - 1 plic
  •   * Ornamente colorate (Dr. Oetker) - 1 cutie
  • -----------------------------------------------
  • ** Glazura cu gust de caramel (Dr. Oetker) - 1 plic


Mod de preparare:

Intr-un bol facem o maia din jumatate de lingurita de zahar, drojdia si 75 ml de lapte caldut.


Acoperiti si lasati pana ce maiaua are la suprafata o spuma buretoasa, semn ca este gata.


Intr-un bol mare punem faina, laptele caldut (restul de 150 ml),
zaharul, untul, coaja de portocala si sarea.


Adaugam maiaua (drojdia crescuta) in bolul cu celelalte ingrediente
si framantam usor pana obtinem un aluat moale.
Acoperim vasul cu un prosop si il asezam la crescut intr-un loc caldut pentru 90 de minute.
(sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul).


Dupa ce aluatul a crescut rasturnati-l pe masa presarata cu faina si framantati-l
pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.


Intindem aluatul cu un sucitor pana ajunge foaia la grosimea de 5 mm.


Cu un pahar dati forma gogosilor,
iar gaura din mijloc o puteti face folosind un dop de la o sticla de plastic.


Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam gogosile si le introducem la cuptor.


Sunt gata dupa 15 minute sau cand vedem ca au o culoare aurie.


* Pentru glazura am ales calea usoara si rapida folosind o glazura de cicolata
si una caramel de la Dr. Oetker. Cat glazura este inca moale se decoreaza cu bombonele colorate.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu