Prajiturele mai dragute si gusoase pentru servit la un ceai sau o cafea
nu s-au mai intalnit. Chiar daca te lupti cu caloriile, una tot merita incercata.
Dar sa vedem prima oara cum se fac...
nu s-au mai intalnit. Chiar daca te lupti cu caloriile, una tot merita incercata.
Dar sa vedem prima oara cum se fac...
Ingrediente:
- Faina alba - 300 g
- Iaurt - 200 ml
- Praf de copt (Dr. Oetker) - 1 plic
- Oua - 2 buc
- Ulei - 100 ml
- Zahar - 130 g
- Esenta vanilie (Dr. Oetker) - 1 fiola
- Gem cirese amare - 200 g
- Sare - 1/4 lingurita
Glazura
- * Ciocolata amara - 100 g
- * Unt fara sare - 85 g
- * Zahar pudra - 130 g
- * Bombonele colorate (ornamente)
- Faina alba - 300 g
- Iaurt - 200 ml
- Praf de copt (Dr. Oetker) - 1 plic
- Oua - 2 buc
- Ulei - 100 ml
- Zahar - 130 g
- Esenta vanilie (Dr. Oetker) - 1 fiola
- Gem cirese amare - 200 g
- Sare - 1/4 lingurita
- * Ciocolata amara - 100 g
- * Unt fara sare - 85 g
- * Zahar pudra - 130 g
- * Bombonele colorate (ornamente)
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator amestecati zaharul, iaurtul, ouale si uleiul pana se omogenizeaza.
Adaugati apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea, iar la final esenta de vanilie.
Se mixeaza totul pana se obtine un amestec de consistenta smantanii.
Compozitia este suficienta pentru 12 cupcakes.
In tava se aseaza cosuletele din hartie speciala si apoi se toarna compozitia
pana la jumatatea cosuletului.
Apoi cu o lingurita asezam gemul si completam peste cu aluat pana 2/3 de cosulet este plin.
Adaugati apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea, iar la final esenta de vanilie.
Se mixeaza totul pana se obtine un amestec de consistenta smantanii.
Compozitia este suficienta pentru 12 cupcakes.
In tava se aseaza cosuletele din hartie speciala si apoi se toarna compozitia
pana la jumatatea cosuletului.
Apoi cu o lingurita asezam gemul si completam peste cu aluat pana 2/3 de cosulet este plin.
Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade C.
Apoi introducem tava in cuptor pentru 20 - 30 minute.
Dupa ce scoatem tava din cuptor o lasam sa stea 10 minute
apoi scoatem briosele si le asezam pe un gratar pana se racesc de tot.
Apoi introducem tava in cuptor pentru 20 - 30 minute.
Dupa ce scoatem tava din cuptor o lasam sa stea 10 minute
apoi scoatem briosele si le asezam pe un gratar pana se racesc de tot.
* Pentru glazura, se incalzeste ciocolata (rupta in bucati) la microunde pana se inmoaie
(aproximativ 2 minute). Se bate untul si zaharul pana devine cremos apoi se incorporeaza ciocolata.
Se orneaza cu un sprit si apoi se decoreaza cu bombonele colorate.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu