Aseara, sotia mea a venit cu ideea sa facem o prajitura cu prune.
Asa ca, desi era destul de tarziu reteta partea destul de simpla sa accept provocarea.
Intr-adevar a iesit o minunatie de prajitura, iar reteta este usoara si rapida.
Va incurajez din tot sufletul sa o faceti si voi si sa-i surprindeti pe cei dragi.
Dar acum gata cu vorba si la treaba !
Asa ca, desi era destul de tarziu reteta partea destul de simpla sa accept provocarea.
Intr-adevar a iesit o minunatie de prajitura, iar reteta este usoara si rapida.
Va incurajez din tot sufletul sa o faceti si voi si sa-i surprindeti pe cei dragi.
Dar acum gata cu vorba si la treaba !
Ingrediente:
- Zahar - 250 g
- Praf de copt (Dr. Oetker) - 1 plic
- Oua - 4 buc
- Faina - 250 g
- Sare - 1 varf lingurita
- Ulei - 100 ml
- Lapte - 100 ml
- Zahar - 250 g
- Praf de copt (Dr. Oetker) - 1 plic
- Oua - 4 buc
- Faina - 250 g
- Sare - 1 varf lingurita
- Ulei - 100 ml
- Lapte - 100 ml
Mod de preparare:
Prima data spalam prunele, le taiem in doua si scoatem samburii.
(sau puteti sa va eliberati de stres folosindu-va unghiutele).
Apoi, ca sa fie bine incins preincalzim cuptorul la 220 grade C.
(sau puteti sa va eliberati de stres folosindu-va unghiutele).
Apoi, ca sa fie bine incins preincalzim cuptorul la 220 grade C.
Apoi trecem la operatiunea de preparare a blatului.
Pregatim un bol incapator care la final sa poata incorpora toate ingredientele.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si le batem cu mixer-ul pana devin cremoase.
Adaugam pe rand uleiul, apoi laptele continuand sa amestecam pana la omogenizare.
Faina si praful de copt se amesteca bine,
apoi se toarna peste compozitia anterioara mixand in continuare.
apoi se toarna peste compozitia anterioara mixand in continuare.
Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi le adaugam incet la compozitia cu galbenus
amestecand usor cu o spatula pana la incorporare.
amestecand usor cu o spatula pana la incorporare.
Alegem o tava mai mica de cuptor (25/40) si o tapetam cu hartie de copt.
Compozitia rezultata se toarna in tava, apoi se aseaza jumatatile de prune una langa alta.
Introducem tava in cuptor (preincalzit la 220 grade C), o lasam la aceasta temperatura
aproximativ 5 minute (pana cand blatul incepe sa se ridice), apoi reducem temperatura
la 180 grade C si lasam la copt pana ce partea superioara primeste o culoare maronie, frumoasa.
Facem testul cu scobitoarea (scobitoarea infipta in blat sa iasa curata) si atunci stim ca este gata.
Lasam prajitura la racit apoi o pudram cu zahar praf.
Taiem feliile dupa pofta inimii si o savuram. Este delicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu