Tuturor ne plac pastele, iar cei ce avem copii stim ca cei mici le adora.
Aceasta este o reteta rapida pe care eu o fac ori de cate ori sunt in pana de idei
si doresc ceva rapid si delicios. Cu siguranta daca o veti incerca si voi,
o veti folosi ca reteta de urgenta de cate ori puteti.
Aceasta este o reteta rapida pe care eu o fac ori de cate ori sunt in pana de idei
si doresc ceva rapid si delicios. Cu siguranta daca o veti incerca si voi,
o veti folosi ca reteta de urgenta de cate ori puteti.
Ingrediente:
- Carne tocata porc - 500 g
- Ciuperci Champignon - 250 g
- Ceapa rosie - 2 buc
- Usturoi catei - 2 buc
- Busuioc uscat - 1 lingurita
- Piper negru - 1/2 lingurita
- Vegeta - 1 lingurita
- Ulei - 30 ml
- Pasta rosii cu busuioc - 420 g
- Penne Rigate - 400 g
- Parmezan (cascaval) ras - 100 g
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune la incins uleiul si se caleste ceapa taiata cubulete pana devine sticloasa.
Intre timp se spala ciupercile si se taie feliute. Se adauga si acestea la calit pana se inmoaie.
Intre timp se spala ciupercile si se taie feliute. Se adauga si acestea la calit pana se inmoaie.
Se adauga carnea, se caleste pana isi schimba culoarea, aestecand din cand in cand,
eventualele cocoloase le spargem cu o furculita.
eventualele cocoloase le spargem cu o furculita.
Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea si am amestecat-o cu ceapa calita si ciupercile
adaugam vegeta, piperul si busuiocul. Amestecam compozitia si o mai lasam un minut
ca sa-si elibereze aromele.
adaugam vegeta, piperul si busuiocul. Amestecam compozitia si o mai lasam un minut
ca sa-si elibereze aromele.
Apoi adaugam sosul de rosii, amestecam bine si aducem la fierbere.
Cand compozitia incepe sa clocoteasca zdrobim (sau tocam marunt) usturoiul si il adaugam.
Apoi dam focul la minim si acoperim cu un capac, lasand sa fiarba totul pentru inca 20 minute.
Nu uitam sa mai amestecam din can din cand.
(In cazul in care lichidul scade prea mult mai putem adauga apa sau bulion - dupa preferinte)
Inainte de a lua de pe foc gustam si asezonam daca mai este nevoie (sare, piper, etc).
Cand compozitia incepe sa clocoteasca zdrobim (sau tocam marunt) usturoiul si il adaugam.
Apoi dam focul la minim si acoperim cu un capac, lasand sa fiarba totul pentru inca 20 minute.
Nu uitam sa mai amestecam din can din cand.
(In cazul in care lichidul scade prea mult mai putem adauga apa sau bulion - dupa preferinte)
Inainte de a lua de pe foc gustam si asezonam daca mai este nevoie (sare, piper, etc).
Pastele se fierb dupa instructiunile ce le gasim pe ambalaj.
Dupa ce au fiert, le strecuram si le clatim cu apa rece.
(sosul este fierbinte asa ca nu este problema)
La final, se aseaza pastele pe farfurie, se acopera cu sos,
si se presara cu parmezan sau cascaval ras dupa pofta inimii.
si se presara cu parmezan sau cascaval ras dupa pofta inimii.
Pofta buna dragii mei ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu