Pentru toti pasionatii biscuitelui Oreo, prietenii nostri de peste ocean ne-au
fericit si cu o reteta de cupcake. In cazul de fata avem doua simboluri
americane intr-o singura bucatica de rasfat binemeritat.
Va propun sa incercam aceasta minune impreuna.
fericit si cu o reteta de cupcake. In cazul de fata avem doua simboluri
americane intr-o singura bucatica de rasfat binemeritat.
Va propun sa incercam aceasta minune impreuna.
Ingrediente:
- Unt fara sare - 115 g
- Lapte - 240 ml
- Zahar - 300 g
- Esenta de vanilie (Dr. Oetker) - 1 buc
- Faina - 300 g
- Praf de copt (Dr. Oetker) - 1 plic
- Sare - 1/4 lingurita
- Albus ou - 3 buc
- Biscuiti Oreo - 2 cutii (~ 32 buc)
Glazura
- * Unt - 85 g
- * Zahar pudra - 300 g
- * Esenta de vanilie (Dr. Oetker) - 1 buc
- * Crema de branza - 200 g
- -------------------------------------------------
- ** Frisca lichida - 500 ml
- ** Intaritor de frisca (Dr. Oetker) - 1 buc
- ** Esenta de vanilie (Dr. Oetker) - 1 buc
Mod de preparare:
Amestecul este pentru 24 de cupcakes. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
In prima faza luam 24 biscuiti si ii desfacem frumos prin rasucire.
Vor rezulta parti cu crema si parti fara crema (nu lingem crema...).
In tava de cupcakes asezam cosuletele de hartie, apoi pe
fundul acestora punem jumatatile de biscuiti cu crema in sus. Lasam tava deoparte.
Jumatatile fara crema le asezam pe o farfurie si le taiem in doua, pastrandu-le pentru decorul final.
Restul biscuitilor ii taiem cu un cutit ascutit in sferturi si se pastreaza pentru a fi inglobati in aluat.
Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si sarea, apoi se lasa deoparte.
Untul si zaharul se mixeaza pentru aproximativ 2 minute pana ce compozitia devine cremoasa.
Adaugati albusurile de ou mixand la treapta maxima, apoi adaugam si esenta de vanilie.
Cu mixerul la viteza mica adaugam jumatate din ingredientele uscate, amestecand pana la incorporare.
Adaugam apoi laptele amestecand pana si acesta se incorporeaza, dupa care
adaugam cealalta jumatate ramasa de ingrediente uscate.
La final adaugati sferturile de Oreo amestecand cu o spatula omogenizand
fara a amesteca prea tare pentru a nu le zdrobi.
In prima faza luam 24 biscuiti si ii desfacem frumos prin rasucire.
Vor rezulta parti cu crema si parti fara crema (nu lingem crema...).
In tava de cupcakes asezam cosuletele de hartie, apoi pe
fundul acestora punem jumatatile de biscuiti cu crema in sus. Lasam tava deoparte.
Jumatatile fara crema le asezam pe o farfurie si le taiem in doua, pastrandu-le pentru decorul final.
Restul biscuitilor ii taiem cu un cutit ascutit in sferturi si se pastreaza pentru a fi inglobati in aluat.
Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si sarea, apoi se lasa deoparte.
Untul si zaharul se mixeaza pentru aproximativ 2 minute pana ce compozitia devine cremoasa.
Adaugati albusurile de ou mixand la treapta maxima, apoi adaugam si esenta de vanilie.
Cu mixerul la viteza mica adaugam jumatate din ingredientele uscate, amestecand pana la incorporare.
Adaugam apoi laptele amestecand pana si acesta se incorporeaza, dupa care
adaugam cealalta jumatate ramasa de ingrediente uscate.
La final adaugati sferturile de Oreo amestecand cu o spatula omogenizand
fara a amesteca prea tare pentru a nu le zdrobi.
Se umplu 2/3 din cosulet cu aluatul rezultat si se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Daca este nevoie se roteste tava la mijlocul timpului pentru o coacere uniforma.
La final se face testul cu scobitoarea (daca aceasta iese curata din aluat atunci acesta este copt).
Dupa ce am scos tava de la cuptor, cupcakes-urile se scot pe un grilaj sa se raceasca.
Daca este nevoie se roteste tava la mijlocul timpului pentru o coacere uniforma.
La final se face testul cu scobitoarea (daca aceasta iese curata din aluat atunci acesta este copt).
Dupa ce am scos tava de la cuptor, cupcakes-urile se scot pe un grilaj sa se raceasca.
* Pentru glazura incepem prin a amesteca untul cu crema de branza pana amestecul devine pufos.
(aprozimativ 3-4 minute). Apoi adaugati esenta de vanilie. Zaharul praf se adauga cate o lingura,
pana in momentul cand ajungem la consistenta dorita.
(cand crema este suficient de tare si ramane in pozitia lasata de palele mixer-ului inseamna ca este gata).
Trebuie sa recunosc ca eu am dat gres cu glazura trecand de la consistenta pufoasa si tare
la una moale si complet inutila pentru modelarea moturilor.
Totusi daca va opriti la timp, dati compozitia rezultata la frigider 20 de minute apoi decorati
cupcake-urile si presarati faramituri de Oreo si la mijloc infigeti jumatatile salvate la inceput.
** Sau in cazul in care dati gres cu glazura de crema de branza fugiti repede la magazinul din colt,
cumparati o frisca lichida, un intaritor de frisca si o esenta de vanilie.
Dar fiti atenti si in cazul fristii lichide, daca aceasta nu este racita la 6-8 grade C nu se va bate.
Asa ca bateti frisca cu esenta de vanilie si intaritorul de frisca si ornati dupa descrierea facuta mai sus.
Pofta buna !
(aprozimativ 3-4 minute). Apoi adaugati esenta de vanilie. Zaharul praf se adauga cate o lingura,
pana in momentul cand ajungem la consistenta dorita.
(cand crema este suficient de tare si ramane in pozitia lasata de palele mixer-ului inseamna ca este gata).
Trebuie sa recunosc ca eu am dat gres cu glazura trecand de la consistenta pufoasa si tare
la una moale si complet inutila pentru modelarea moturilor.
Totusi daca va opriti la timp, dati compozitia rezultata la frigider 20 de minute apoi decorati
cupcake-urile si presarati faramituri de Oreo si la mijloc infigeti jumatatile salvate la inceput.
** Sau in cazul in care dati gres cu glazura de crema de branza fugiti repede la magazinul din colt,
cumparati o frisca lichida, un intaritor de frisca si o esenta de vanilie.
Dar fiti atenti si in cazul fristii lichide, daca aceasta nu este racita la 6-8 grade C nu se va bate.
Asa ca bateti frisca cu esenta de vanilie si intaritorul de frisca si ornati dupa descrierea facuta mai sus.
Pofta buna !
Minunate, apetisante si delicioase! Am pus link-ul acestei retete pe http://colectiadebriose.wordress.com
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru raspandirea ei. Acest blog l-am creeat exact pentru acest motiv. Doresc sa impartasesc experientele mele culinare cu toata lumea interesata. Drept multumire am adaugat si eu link-ul blogului tau la sectiunea "Adrese utile", adrese pe care le recomand cu caldura.
Ștergere