duminică, 27 octombrie 2013

Ciuperci umplute cu carne tocata


Ciupercile umplute sunt un deliciu culinar la indemana fiecaruia,
deoarece nu presupun un efort deosebit pentru a fi preparate. 
Eu le pregatesc de cate ori am ocazia deoarece sunt foarte apreciate in familia noastra.
Nu imi ramane decat sa va invit sa le incercati si voi si sa va urez spor la treaba.

Ingrediente:

  • Carne tocata de porc - 300 g
  • Ciuperci - 500 g
  • Ceapa verde - 4 buc
  • Usturoi - 3 buc (catei)
  • Ulei de masline - 4 linguri
  • Patrunjel  - 1 legatura
  • Oua - 1 buc
  • Oregano - 1 lingura
  • Sare si piper - dupa gust
  • * Branza burduf - 100 g


Mod de preparare:

Ciupercile se spala bine, se indeparteaza coditele, iar palariile se pun deoparte la scurs.
Coditele se toaca cubulete si se pun si ele deoparte, apoi se taie marunt ceapa verde si usturoiul.


Se incinge uleiul de masline, apoi adaugam la calit ceapa verde si usturoiul amestecand des,
pana ceapa se inmoaie.


Adaugam coditele de ciuperci taiate si le calim si pe ele cateva minute.


Adaugam carnea tocata si o calim amestecand pana isi schimba culoarea
(in cazul in care se formeaza cocoloase de carne putem sa le spargem cu o furculita).


Cand carnea este aproape facuta adaugam sarea, piperul si lingura de oregano.
Mai lasam la calit pentru cateva minute (pana ce toate aromele se patrund),
apoi scoatem tot continutul intr-un bol si il lasam sa se raceasca.  


Cand compozitia este aproape rece adaugam oul si amestecam energic pentru a se omogeniza.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Palariile ciupercilor le punem in tava tapetata cu hartie de copt, apoi pe rand le umplem cu
compozitia de carne tocata. Optional putem pune deasupra putina branza de burduf.
Asezati pur si simplu fara a da atentie aranjarii, deoarece aceasta se topeste si curge frumos.
Se da la cuptor pe mijloc pentru aproximativ 20 de minute (sau pana se formeaza crusta).


Se scot din cuptor si se lasa putin la racit, apoi se presara patrunjel tocat deasupra.
Se servesc calde si alaturi de un pahar de vin bun.
Va doresc pofta buna !

2 comentarii:

  1. Salutare,azi in timp ce eram la cumparaturi ma gandeam oare ce sa mai fac de mancare cand deodata vad ciuperci mari si frumoase si mi-am amintit de reteta ta ,bineinteles ca nu mai stiam toate ingredientele, asa ca am ajuns acasa si m-am apucat de ele urmand instructiunile de mai sus fara oregano si branza :D ca nu am avut .......oricum au fost dementiale numa ca la cat de bune au fost portia a era cam mica la doua persoane :D .Multumesc pentru reteta! O seara frumoasa va doresc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, asemeni si voua Andreea :) Ma incanta gandul ca va pot fi alaturi in aventurile voastre culinare. Sper sa nu va dezamagesc in continuare :D

    RăspundețiȘtergere