luni, 9 decembrie 2013

Banana Bread


Aceasta minunata creatie americana, este o combinatie intre paine si chec,
numai buna de servit langa un ceai sau o cafea.
Acesta reteta a aparut prin anii '30 ai secolului trecut in cartile de bucate
si a fost atribuita gospodinelor americane ce au gandit o modalitate de a
folosi fructele prea coapte. Eu as spune din tot sufletul ca au facut o treaba minunata.
Va invit sa incercati si voi aceasta reteta si sa imi spuneti parerea.

Ingrediente:

  • Nuca - 120 g
  • Faina - 250 g
  • Zahar - 150 g
  • Praf de copt (Dr. Oetker) - 1 lingurita
  • Bicarbonat - 1/4 lingurita
  • Sare - 1/4 lingurita
  • Scortisoara (macinata) - 1 lingurita
  • Oua - 2 buc
  • Unt - 120 g
  • Banane coapte - 3 buc (aprox. 400 g)
  • Esenta vanilie (Dr. Oetker) - 1 buc


Mod de preparare:


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem nucile si le dam la cuptorul preincalzit
la 200 grade C pentru 10 minute. Dupa ce s-au prajit le lasam la racit.


Intr-un bol mare amestecam faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara.
Amestecam usor pentru incorporarea ingredientelor solide.


Dupa ce s-au racit nucile, le tocam apoi le incorporam in ingredientele uscate


Bananele le zdrobim cu furculita deoarece dorim sa pastram o parte din textura.
Peste ele adaugam ouale batute usor, vanilia si untul topit si racit.


Se golesc ingredientele umede peste cele uscate.
Cu o spatula de cauciuc sau de lemn se amesteca usor pana la omogenizare,
iar consistenta aluatului devine una compacta.
(Este foarte important sa nu amestecati prea mult aluatul rezultat
deoarece acest lucru poate genera un aluat greu si gumos ce nu va creste)


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
In tava de chec tapetata cu hartie de copt goliti aluatul si dati la cuptor
pe tava 2 de inaltime pentru 60 de minute.
(la final puteti face testul cu scobitoarea)  


Dupa ce am scos tava din cuptor o lasam 10 minute la racit pe un gratar.
Apoi se poate scoate banana bread din tava si se poate felia.
Se serveste la temperatura camerei. Va doresc pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu