sâmbătă, 26 octombrie 2013

Salata boeuf


Salata boeuf este o salata binecunoscuta noua romanilor, fiind prezenta pe mese
la orice sarbatoare. Probabil acesta este si motivul pentru care o putem gasi intr-o mare diversitate
(cu carne de vita - din reteta originala, de unde si denumirea - cu pui sau curcan).
Chiar si cu cantitatile se poate jongla, folosind sau nu castraveti murati, facand-o acra sau dulce.

Ingrediente:

  • Cartofi - 3 buc
  • Carne curcan - 300 g
  • Pastarnac - 2 buc (mari)
  • Morcov - 3 buc
  • Conserva amestec mexican - 5 linguri
  • (porumb, mazare si gogosar)
  • Maioneza - 200 g
  • Sare - dupa gust
  • Piper - dupa gust
  • Decor - frunze patrunjel, gogosar

Mod de preparare:

Se pun cartofii in coaja la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-au racit, decojim cartofii si ii taiem cubulete.
Pastarnacul, morcovul si carnea de curcan folosite in supa de curcan (sau orice alta supa...)
le lasam la racit si le taiem si pe acestea cubulete.
Daca nu avem din supa, putem fierbe carnea cu putina sare, iar separat legumele.
Dupa ce se racesc toate se pun intr-un bol si se amesteca.


Foarte important ca legumele sa nu fie calde.
Conserva cu amestec mexican de legume (mazare, porumb si gogosar taiat cubulete)
o punem la scurs, apoi o adaugam legumelor deja tocate amestecand usor
cu doua furculite sa nu zdrobim ingredientele. Gustam si potrivim cu sare si piper.


Dupa ce am amestecat legumele adaugam si maioneza amestecand usor.
Cantitatea de maioneza trebuie sa fie atat cat este necesar sa lege ingredientele.
(de aici putem jongla cu cantitatea de maioneza pentru a face retea mai prietenoasa cu silueta).


Daca doriti puteti pastra maioneza ca sa ornati salata sau o puteti decora doar cu verdeata
si gogosar (este mai light fara glazura de maioneza).
In cazul in care eliminati carnea din reteta veti obtine o salata a la rousse. 
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu