Delicioasa pizza are nevoie de o baza pe masura. Nimic nu se compara cu un blat
pufos si putin crocant. Am tot cautat si incercat diferite aluaturi, dar la
final m-am oprit asupra unuia care este cu adevarat pe gustul familiei mele.
Acum a venit vremea sa va fac si voua cunoscuta aceasta reteta.
pufos si putin crocant. Am tot cautat si incercat diferite aluaturi, dar la
final m-am oprit asupra unuia care este cu adevarat pe gustul familiei mele.
Acum a venit vremea sa va fac si voua cunoscuta aceasta reteta.
Ingrediente:
- Faina (650) - 500 g
- Ulei de masline - 3 linguri
- Apa - 250 ml
- Drojdie uscata (Dr. Oetker) - 1 plic
- Sare - 1 lingurita
- Zahar - 1 lingurita
Mod de preparare:
In 100 ml de apa calduta dizolvam drojdia si zaharul facand o maia.
Lasam maiaua rezultata sa odihneasca pentru vreo 10 minute. (pana face o spuma generoasa)
Intr-un bol incapator punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care golim
maiaua crescuta, cele 3 linguri de ulei si restul de apa calduta.
Amestecam ingredientele usor pana se incorporeaza,
apoi rasturnam aluatul pe un blat infainat si framantam bine.
Se framanta minim 10 minute pana se obtine un aluat elastic.
Ungem usor cu ulei bolul, apoi punem aluatul la crescut acoperind cu un prosop
si lasam la loc caldut sa dospeasca pentru o ora.
Dupa ce a dospit, aluatul aerat si pufos se rastoarna pe suprafata de lucru
si se framanta usor pentru a scoate aerul din el.
Apoi se poate intinde dupa forma dorita rezultand la final un blat pufos si putin crocant.
Va doresc distractie placuta !
Lasam maiaua rezultata sa odihneasca pentru vreo 10 minute. (pana face o spuma generoasa)
Intr-un bol incapator punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care golim
maiaua crescuta, cele 3 linguri de ulei si restul de apa calduta.
Amestecam ingredientele usor pana se incorporeaza,
apoi rasturnam aluatul pe un blat infainat si framantam bine.
Se framanta minim 10 minute pana se obtine un aluat elastic.
Ungem usor cu ulei bolul, apoi punem aluatul la crescut acoperind cu un prosop
si lasam la loc caldut sa dospeasca pentru o ora.
Dupa ce a dospit, aluatul aerat si pufos se rastoarna pe suprafata de lucru
si se framanta usor pentru a scoate aerul din el.
Apoi se poate intinde dupa forma dorita rezultand la final un blat pufos si putin crocant.
Va doresc distractie placuta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu