vineri, 8 noiembrie 2013

Melci pufosi cu usturoi


Zilele trecute eram pe un alt blog culinar, Edith's kitchen cand am gasit
reteta de melci cu ustoroi. Imediat gandul m-a dus la o ciorba servita cu aceste minunatii.
Si credeti-ma gandul m-a bantuit atat de tare incat am incercat reteta si a iesit extraordinara.

Ingrediente:

  • Faina - 700 g
  • Apa - 450 ml
  • Drojdie uscata (Dr. Oetker) - 2 plic
  • Sare - 2 lingurite
  • Unt - 100 g
  • Usturoi - 4 catei
  • Patrunjel tocat - 1/2 lingura
  • Oua - 1 buc


    Mod de preparare:

    Intr-un bol incapator punem faina, sarea, drojdia si amestecam bine pentru integrarea
    uniforma a ingredientelor uscate. Apoi adaugam apa si amestecam pana la omogenizare.


    Ungem bolul cu putin ulei si lasam la dospit pentru o ora (sau pana isi dubleaza volumul).


    Intre timp amestecam untul moale (trebuie sa fie la temperatura camerei) cu usturoiul zdrobit
    si patrunjelul tocat marunt.


    Dupa ce aluatul a crescut il framantam usor cat sa scoatem aerul si cu mainile infainate il impartim in
    10 bucati, dupa ochi sau prin cantarire. (cum va este mai usor).
    In imaginea de mai jos se poate observa procedeul prin care realizam melcii.
    (intindem aluatul, apoi il ungem cu umplutura, il rulam si apoi il rasucim formand un melc).


    Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
    Melcii se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut cu putina sare.
    Se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.


    Cand capata o culoare aurie se scot din cuptor si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.
    Sunt foarte deliciosi si cum va spuneam i-am servit cu o ciorbita buna buna.
    Va urez spor la gatit si pofta buna !


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu