In functie de tarta pe care doriti sa o faceti (dulce sau sarata),
puteti adauga la reteta existenta o lingurita de zahar si coaja rasa de lamaie sau portocala.
In rest ingredientele sunt simple si realizarea acestui aluat nu ridica dificultati.
Ingrediente:
- Faina (000) - 300 g
- Unt rece - 100 g
- Ou - 1 buc
- Sare - 2 g
- Lapte - 2 linguri
Mod de preparare:
Se cantareste faina, untul se da prin razatoarea mare si oul se bate.
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron si se framanta pana obtinem un aluat nisipos.
Se adauga laptele rece si se framanta in continuare pana se omogenizeaza.
Aluatul se formeaza intr-o bila si se da pentru 10 minute la frigider.
Pe o suprafata infainata se intinde aluatul cu sucitorul.
Aluatul se aseaza in forma apoi sa introduce pentru inca 30 de minute la frigider.
Dupa cele 30 de minute la frigider,
se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10 minute, apoi se lasa la racit.
Mai departe umplutura se poate realiza dupa dorinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu