vineri, 2 mai 2014

Scottish Shortbread (Biscuiti scotieni)

Acesti biscuiti sunt preparati deobicei cu ocazia celebrarii Anului Nou (Hogmanay)
in traditia scotiana. Continutul ridicat de unt le confera o fragezime aparte.
Sunt cat se poate de simpli de preparat, dar deosebit de gustosi.

Ingrediente:

  • Faina (000) - 125 g
  • Faina de orez - 75 g
  • Zahar brun - 50 g
  • Unt fara sare - 60 g
  • Unt cu sare - 60 g



Mod de preparare:


Intr-un castron se amesteca cele doua tipuri de faina, apoi se incorporeaza si zaharul brun.
(se adauga un varf de cutit de sare in cazul in care folositi doar unt nesarat)


Untul se topeste timp de un minut in cuptorul cu microunde.


 Apoi se toarna peste ingredientele uscate si se framanta cu varful degetelor
pana obtinem un aluat moale.


Pe o suprafata presarata din belsug cu faina se intinde o foaie de aluat
groasa de aproximativ un centimetru. Folosind o forma rotunda taiem
mai multe rondele.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam rondelele si le intepam cu o furculita.
Se dau in cuptorul preincalzit la 175 grade C pentru 20 de minute.
(sau pana cand biscuitii incep sa devina aurii)


Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Acesti biscuiti incredibili sunt fragezi si extraordinari alaturi de o cafea.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu