Sunt un mare fan al site-ului Gust Verde,
de aceea de multa vreme mi-am propus sa-i incerc retetele cu care ne incanta.
In randurile ce urmeaza o sa va povestesc despre reteta de tarta cu somon afumat.
Este o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa si va recomand cu caldura sa o incercati.
Pentru aceasta tarta am folosit o tava cu diametrul de 27 cm.
Ingrediente:
Aluat:
- Faina (000) - 300 g
- Unt rece - 100 g
- Ou - 1 buc
- Sare - 2 g
- Lapte - 2 linguri
Umplutura:
Umplutura:
- Unt - 50 g
- Ceapa - 2 buc
- Cartofi -3 buc (aprox 600 g)
- Somon afumat feliat - 200 g
- Oua - 3 buc
- Smantana - 400 ml
- Sare si piper - dupa gust
Mod de preparare:
Se cantareste faina, untul se da prin razatoarea mare si oul se bate.
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron si se framanta pana obtinem un aluat nisipos.
Se adauga laptele rece si se framanta in continuare pana se omogenizeaza.
Aluatul se formeaza intr-o bila si se da pentru 10 minute la frigider.
Pe o suprafata infainata se intinde aluatul cu sucitorul.
Aluatul se aseaza in forma de tarta apoi sa introduce pentru inca 30 de minute la frigider.
Din frigider se da in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10 minute, apoi se lasa la racit.
In tot acest timp ne pregatim ingredientele cu care urmeaza sa umplem tarta.
Prima data, topim untul in tigaie si calim ceapa pana se inchide la culoare
(7-8 minute la foc mediu). Se lasa sa se raceasca putin.
Pentru a castiga timp curatam cartofii si taiem felii de jumatate de centimetru grosime.
Le punem la fiert in apa cu sare si le lasam aproximativ 6 minute dupa ce da apa in clocot.
Se scurge apa si feliile de cartofi se lasa la racit.
Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se da deoparte si se pregateste montajul tartei.
Pe blatul precopt si racit punem ceapa calita in strat uniform.
Apoi asezam feliile de cartofi partial fierte si racite.
Somonul afumat feliat il asezam peste cartofi.
Compozitia de ou cu smantana o turnam la final peste somon.
Se da la cuptor pentru 50 de minute la temperatura de 180 grade C.
La final aspectul trebuie sa fie usor rumen.
Se poate servi rece sau calda, alaturi de un pahar cu vin alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu