joi, 5 noiembrie 2015

Dovleac copt cu scortisoara si miere

Toamna copilariei cu arome imbietoare de dovleac copt, fum de vatra si culori ruginii.
Daca deveniti nostalgini la cele de mai sus, terapia este simpla:
fugiti in piata, luati un dovleac de placinta si incingeti cuptorul.
Restul este poveste de spus la gura sobei. Spor la gatit!

Ingrediente:

  • Dovleac de placinta - 1 buc
  • Miere - 200 g
  • Scortisoara - 1 lingurita 



Mod de preparare:


Se taie dovleacul felii. Se curata de seminte.
Se da in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 30 -40 minute.
(in functie de cat de groasa este felia)


Cand incepe sa se inmoaie (testam cu o furculita),
presaram scortisoara si mierea peste dovleac.
Se mai introduce pentru 20 de minute in cuptor.


Cand dovleacul este copt (furculita intra foarte usor el), se scoate si se lasa la racit.
Se poate servi cald sau rece.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu