Ciorba de salata este adesea perceputa ca fiind o reteta de primavara.
Acum insa, salata si ceapa verde se pot gasi tot timpul anului,
drept pentru care ne putem delecta de cate ori avem pofta cu aceasta minunatie.
In ciuda aparentelor, ciorba de salata este consistenta si satioasa,
avand in compozitie coastele afumate, ouale si smantana.
Va doresc sa aveti spor la gatit si sa o incercati cu incredere.
Acum insa, salata si ceapa verde se pot gasi tot timpul anului,
drept pentru care ne putem delecta de cate ori avem pofta cu aceasta minunatie.
In ciuda aparentelor, ciorba de salata este consistenta si satioasa,
avand in compozitie coastele afumate, ouale si smantana.
Va doresc sa aveti spor la gatit si sa o incercati cu incredere.
Ingrediente:
- Salata verde - 1 buc
- Coaste afumate - 300 g
- Ceapa verde - 2 legaturi
- (sau Ceapa - 2 buc)
- Boia de ardei - 1 lingurita
- (dulce sau iute)
- Morcovi - 1 buc
- Usturoi - 3 catei
- Apa - 1.5 litri
- Smantana - 200 g
- Faina - 1 lingura
- Oua - 2 buc
- Ulei de masline - 5 linguri
- Lamaie - 1 buc
- Sare - dupa gust
- Piper - dupa gust
Mod de preparare:
Ceapa verde, morcovul si usturoiul se toaca marunt.
Toate se calesc in uleiul incins pentru cateva minute.
Se adauga coastele afumate.
Totul se caleste pana se inmoaie legumele.
Adaugam o lingurita cu varf de boia de ardei si amestecam de cateva ori.
(dulce sau iute dupa preferinte)
Adaugam o lingura rasa de faina. Amestecam.
Pentru a nu se arde sau sa faca cocoloase adaugam si 200 ml apa fierbinte.
Toate se calesc in uleiul incins pentru cateva minute.
Se adauga coastele afumate.
Totul se caleste pana se inmoaie legumele.
Adaugam o lingurita cu varf de boia de ardei si amestecam de cateva ori.
(dulce sau iute dupa preferinte)
Adaugam o lingura rasa de faina. Amestecam.
Pentru a nu se arde sau sa faca cocoloase adaugam si 200 ml apa fierbinte.
Salata o spalam frunza cu frunza pentru a indeparta nisipul si mizeria.
Dupa ce scurgem de apa, taiem frunzele la marimea dorita.
Adaugam frunzele de salata taiate, amestecam de cateva ori.
Completam cu restul de apa fierbinte si aducem la fierbere.
Lasam sa fiarba pentru inca 20 de minute.
Cele doua galbenusuri le amestecam cu smantana.
Adaugam din ciorba fierbinte in amestecul de smantana si galbenus,
pana aducem la temperatura ciorbei.
Abia atunci turnam amestecul in ciorba. (altfel se taie smantana)
Dupa cateva clocote se drege cu sare si piper,
Se acreste dupa dorinta cu lamaie, apoi se ia de pe foc.
(dupa dorinta se poate drege si cu Bors)
Se serveste fierbinte cu paine proaspata si ardei iute.
Pofta buna !
Dupa ce scurgem de apa, taiem frunzele la marimea dorita.
Adaugam frunzele de salata taiate, amestecam de cateva ori.
Completam cu restul de apa fierbinte si aducem la fierbere.
Lasam sa fiarba pentru inca 20 de minute.
Cele doua galbenusuri le amestecam cu smantana.
Adaugam din ciorba fierbinte in amestecul de smantana si galbenus,
pana aducem la temperatura ciorbei.
Abia atunci turnam amestecul in ciorba. (altfel se taie smantana)
Dupa cateva clocote se drege cu sare si piper,
Se acreste dupa dorinta cu lamaie, apoi se ia de pe foc.
(dupa dorinta se poate drege si cu Bors)
Se serveste fierbinte cu paine proaspata si ardei iute.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu