Frigul si umbra zilelor mohorate de toamna ne dau o stare oarecum apatica.
Nimic nu ne poate scoate mai bine din aceasta stare decat o mancare consistenta si satioasa.
Pentru astazi propunerea mea este o delicioasa tarta cu bacon, ciuperci si cascaval
Pentru aceasta tarta am folosit o tava cu diametrul de 27 cm.
Nimic nu ne poate scoate mai bine din aceasta stare decat o mancare consistenta si satioasa.
Pentru astazi propunerea mea este o delicioasa tarta cu bacon, ciuperci si cascaval
Pentru aceasta tarta am folosit o tava cu diametrul de 27 cm.
Ingrediente:
Aluat:
- Faina (000) - 300 g
- Unt rece - 100 g
- Ou - 1 buc
- Sare - 2 g
- Lapte - 2 linguri
Umplutura:
Umplutura:
- Cascaval - 100 g
- Ciuperci - 200 g
- Bacon - 250 g
- Smantana de gatit - 200 ml
- Oua - 4 buc
- Usturoi - 3 catei
- Ulei de masline - 3 linguri
- Patrunjel frunze - 1 legatura
- Sare, piper - dupa gust
Mod de preparare:
Pentru prima parte (pregatirea si precoacerea aluatului pentru tarta)
puteti gasi separat detaliile aici.
Intr-o tigaie de teflon incalzim cele trei linguri de ulei de masline.
Baconul se rumeneste putin.
Apoi se adauga ciupercile si usturoiul taiat feliute.
Se calesc pana isi schimba culoarea si imprumuta aroma baconului si a usturoiului.
La final se arunca generos patrunjelul tocat, se amesteca bine si se opreste focul.
Se goleste pe o farfurie si sa da la racit.
Cele 4 oua se bat cu sare, piper si smantana de gatit.
Dupa ce s-au racit ciupercile si baconul se adauga peste ouale batute.
Adaugam apoi cascavalul ras si amestecam bine.
In tava cu aluatul de tarta precopt punem amestecul obtinut.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30 - 40 minute.
Se scoate si se poate servi calda sau rece.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu