Toamna este inca departe, dar asta nu ne opreste sa ravnim la o delicioasa tarta cu mere.
Pe cat de simpla, pe atat de plina de savoare este acest produs de patiserie.
Pentru aceasta tarta am folosit o tava cu diametrul de 27 cm.
Pe cat de simpla, pe atat de plina de savoare este acest produs de patiserie.
Pentru aceasta tarta am folosit o tava cu diametrul de 27 cm.
Ingrediente:
Aluat:
- Faina (000) - 300 g
- Unt rece - 100 g
- Ou - 1 buc
- Sare - 2 g
- Lapte - 2 linguri
Umplutura:
Umplutura:
- Mere - 1300 g
- Zahar - 100 g
- Scortisoara - 2 lingurita
- Zahar vanilat - 2 plic
- Zahar pudra - 2 linguri
Mod de preparare:
Pentru prima parte (pregatirea aluatului) puteti gasi separat detaliile aici.
Se cantareste faina, untul se da prin razatoarea mare si oul se bate.
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron si se framanta pana obtinem un aluat nisipos.
Se adauga laptele rece si se framanta in continuare pana se omogenizeaza.
Aluatul se formeaza intr-o bila si se da pentru 10 minute la frigider.
Pe o suprafata infainata se intinde aluatul cu sucitorul.
Aluatul se aseaza in forma de tarta apoi sa introduce pentru inca 30 de minute la frigider.
Nu uitati sa intepati cu o furculita suprafata plata a tartei, pentru a nu se umfla la coacere.
Din frigider se da in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10 minute, apoi se lasa la racit.
In tot acest timp ne pregatim ingredientele cu care urmeaza sa umplem tarta.
Am folosit mere din soiul Granny Smith. Se curata de coaja,
pot da prin razatoare sau se pot taia betisoare.
OBS: Doua mere le lasam intregi, pentru a le utiliza la decor.
Merele se amesteca cu zaharul si o lingurita de scortisoara.
Dupa ce ati amestecat ingredientele, lasati-le sa odihneasca 5 minute.
(pentru a nu se oxida merele, le puteti stropi cu putin zeama de lamaie)
Calim apoi merele pana se inmoaie si cantitatea de lichid scade la jumatatate,
formand un sirop ingrosat.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se adauga merele calite peste aluatul de tarta.
Curatam si feliem merele pastrate pentru decor si le asezam in forma de spirala.
Pudram cu o lingurita de scortisoara si cu cele doua plicuri de zahar vanilat.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 45 - 50 de minute.
Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pudram cu zahar.
Feliem cand tarta este rece.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu