joi, 16 iulie 2015

Placinta cu spanac si ricotta



Pentru cei ce adora spanacul, astazi am venit cu o reteta minunata de placinta.
Este usor de gatit, delicioasa si plina de vitamine.

Ingrediente:

  • Spanac (crud) - 700 g
sau (Spanac congelat - 500 g )
  • Aluat foietaj - 800 g
  • Branza ricotta (sau urda) - 200 g
  • Parmezan (sau cascaval) ras - 30 g
  • Pesmet - 2 linguri
  • Oua - 3 buc
  • Lapte - 3 linguri
  • Mac - 1 lingura



Mod de preparare:


*** Pentru cei ce folosesc spanacul crud.
Se curata si se spala in cateva ape.
Se pune o oala cu apa pe foc. Cand da in clocot se adauga spanacul.
Se lasa sa fiarba pentru 5-6 minute apoi se pune la scurs intr-o sita.
Dupa ce s-a racit, spanacul se stoarce foarte bine.
Se toaca marunt.

*** Pentru cei ce folosesc spanacul congelat.
Intr-o sita se decongeleaza spanacul si se lasa la scurs.

Spanacul se amesteca cu ricotta (sau urda), parmezanul (sau cascavalul), pesmetul si 2 oua.


Dupa omogenizare amestecul se lasa la frigider 10 minute.


Taiem foietajul fasii de 5-6 cm. Punem pe lungimea fasiei amestecul de placinta.


Tapetam o tava cu hartie de copt
Rulam fiecare fasie de foietaj, apoi asezam fiecare rulou in forma de spirala.
Amestecam un galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem placinta.
Presaram deasupra mac.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.


Scoatem placinta din cuptor cand este rumena si o lasam sa se raceasca.
Apoi se poate servi. Pofta buna !


Se poate folosi si varianta "pachetelelor" cu spanac si ricotta .
In functie de timpul si rabdarea fiecaruia, aluatul foietaj poate fi modelat in nenumarate forme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu