Pentru cei ce adora spanacul, astazi am venit cu o reteta minunata de placinta.
Este usor de gatit, delicioasa si plina de vitamine.
Este usor de gatit, delicioasa si plina de vitamine.
Ingrediente:
- Spanac (crud) - 700 g
sau (Spanac congelat - 500 g )
- Aluat foietaj - 800 g
- Branza ricotta (sau urda) - 200 g
- Parmezan (sau cascaval) ras - 30 g
- Pesmet - 2 linguri
- Oua - 3 buc
- Lapte - 3 linguri
- Mac - 1 lingura
Mod de preparare:
*** Pentru cei ce folosesc spanacul crud.
Se curata si se spala in cateva ape.
Se pune o oala cu apa pe foc. Cand da in clocot se adauga spanacul.
Se lasa sa fiarba pentru 5-6 minute apoi se pune la scurs intr-o sita.
Dupa ce s-a racit, spanacul se stoarce foarte bine.
Se toaca marunt.
*** Pentru cei ce folosesc spanacul congelat.
Intr-o sita se decongeleaza spanacul si se lasa la scurs.
Spanacul se amesteca cu ricotta (sau urda), parmezanul (sau cascavalul), pesmetul si 2 oua.
Dupa omogenizare amestecul se lasa la frigider 10 minute.
Taiem foietajul fasii de 5-6 cm. Punem pe lungimea fasiei amestecul de placinta.
Tapetam o tava cu hartie de copt
Rulam fiecare fasie de foietaj, apoi asezam fiecare rulou in forma de spirala.
Amestecam un galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem placinta.
Presaram deasupra mac.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Scoatem placinta din cuptor cand este rumena si o lasam sa se raceasca.
Apoi se poate servi. Pofta buna !
Se poate folosi si varianta "pachetelelor" cu spanac si ricotta .
In functie de timpul si rabdarea fiecaruia, aluatul foietaj poate fi modelat in nenumarate forme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu