joi, 5 decembrie 2013

Sos vanatoresc


Acest sos vanatoresc este varianta germana, ce contine vin rosu sec si smantana,
doua ingrediente ce merg de minune alaturi de un snitel de porc in stil vienez.

Ingrediente:

  • Ciuperci - 500 g
  • Ulei - 40 ml g
  • Vin rosu sec - 200 ml
  • Supa instant vita - 150 ml
  • Smantana - 200 ml
  • Ceapa - 3 buc
  • * Patrunjel frunze - 1 leg


Mod de preparare:


Puneti uleiul intr-o cratita si caliti ceapa taiata feliute pana aceasta devine sticloasa.


Ciupercile se spala si se taie feliute apoi se adauga peste ceapa calita.
Se amesteca si se lasa pentru cateva minute pana acestea incep sa se inmoaie.


Separat se pregateste supa instant de vita din 150 ml de apa si un cub de concentrat de vita.
Prima data se adauga vinul rosu peste ciuperci si se lasa pentru cateva minute sa clocoteasca.


Apoi se adauga supa instant de vita si se lasa sa clocoteasca din nou pana scade putin.


Adaugam smantana si amestecam bine.
Lasam sa clocoteasca pana scade la vascozitatea dorita, apoi luam de pe foc si acoperim.
(daca avem frunze de patrunjel acum este momentul
in care le tocam si le aruncam peste minunatia de sos amestecand si acoperind )


Seriviti acest minunat sos peste un cotlet de porc la gratar sau un snitel in stil vienez.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu