joi, 5 decembrie 2013

Snitel de porc cu sos vanatoresc


Desi in tara de origine a snitelului vienez acesta este facut strict din carne de vita,
eu am propus alternativa cu carne de porc deoarece mie mi se pare mai fraged.
Combinatia de carne de porc, vin si ciuperci este una delicioasa si
va astept si pe voi sa o incercati.

Ingrediente:

  • Pulpa de porc - 500 g
  • Faina - 100 g
  • Pesmet  - 200 g
  • Ulei - 500 ml
  • Oua - 2 buc
  • Sare - dupa gust
  • Piper - dupa gust
Sosul vanatoresc (ingredientele aici)



Mod de preparare:


Se prepara sosul vanatoresc (reteta aici).
Carnea se taie felii generoase si se bate pana ajunge la 4-5 milimetri grosime.
Se sareaza si se pipereaza fiecare bucata


Ouale se bat cu praf de sare, faina si pesmetul se pun in farfurii separate.


Se pune uleiul la incins in tigaie, apoi incepem operatiunea de preparare a snitelului.
Prima data dam carnea prin faina, o scuturam de exces apoi o scufundam in oul batut.
Scurgem oul putin si tavalim carnea prin pesmet.
Se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
Se scoate pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei


Se servesc snitelele acoperite de sosul vanatoresc fierbinte si alaturi de orice garnitura doriti.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu