vineri, 4 octombrie 2013

Saratele din foietaj


O reteta extraordinar de simpla pentru oameni fara timp de stat mult in bucatarie,
dar cu o dorinta apriga pentru ceva de rontait.
Ca si topping se potate folosi toata gama (doar imaginatia este limita):
cascaval ras, branza sarata rasa, susan, chimen, sare mare, etc.
Si bineinteles observatia finala este ca merg extraordinar cu bere ...

Ingrediente:

  • Aluat Foietaj - 800 g
  • Oua - 1 bucata
  • Sare - 1/4 lingurita
  • * Cascaval ras - 100 g
  • * Branza sarata rasa - 100 g
  • * Susan - 1 plic
  • * Chimen - 1 plic


Mod de preparare:


Dupa ce foietajul s-a decongelat, cat timp este inca rece,
(nu fortati sub nici o forma decongelarea pentru ca se va strica aluatul),
il despachetam pe blatul de lucru fara sa il intindem cu sucitorul sau sa il presam
si cu un cutit bine ascutit (sau o rola de taiat) taiem fasii de latimea unui deget.
In acest moment este timpul sa preincalzim cuptorul la 200 grade C.


In tava mare a cuptorului tapetata cu hartie de copt asezam fasiile de foietaj
lasand un spatiu de cativa milimetri intre ele. (o foaie ar trebui sa intre in tava)
Intr-un bol batem oul cu un praf de sare si apoi ungem cu o pensula fiecare fasie.
Apoi asezam topping-ul dupa pofta inimii.
(deoarece branza sarata este mai apoasa si se coace mai greu
este indicat sa evitati combinatiile in aceeasi tava de mai multe topping-uri).
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C.


Odata introduse la cuptor, nu mai deschidem usa pana la final.
Foietajul va fi copt in aproximativ 20 de minute,
sau ne dam seama dupa culoare atunci cand devine portocaliu roscat.
Se lasa sa se raceasca in tava apoi se pot scoate pe un platou si servi.
Pofta buna.



3 comentarii:

  1. Spune-mi,te rog,se taie ambele foi de aluat deodata? Adica saratelele se fac din doua foi? Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cate tavi ti-au iesit din 800g aluat? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foile sunt ambalate separat, eu am folosit o rola de patiserie pentru a le taia. O foaie o tai in doua pe latime si apoi fasii de aproximativ 2 cm pe lungime. Intr-o tava mare de cuptor incape exact o foaie.

    RăspundețiȘtergere