luni, 14 octombrie 2013

Branzoaice



Fie ca sunt sarate, dulci sau cu alte umpluturi, eu consider ca aceste minunatii
sunt potrivite ori de cate ori simtim nevoia sa ne rasfatam.
Deasemenea daca dorim putem sa le pastram pentru mai multe zile,
cu conditia sa le tinem intr-o punga, sa nu se usuce.

Ingrediente:

  • Faina alba 000 - 750 g
  • Oua - 2 buc
  • Margarina - 25 g
  • Drojdie - 25 g
  • Zahar - 1 lingurita
  • Lapte - 250 ml
  • Sare - 1/4 lingurita
Umplutura
  •   * Branza dulce - 500 g
  •   * Zahar - 80 g
  •   * Zahar vanilat (Dr. Oetker) - 2 buc
  •   * Oua - 1 buc
  •   * Stafide - 100 g
  • -------------------------------------------------
  • ** Branza telemea - 500 g
  • ** Oua - 1 buc
  • ** Susan - 1 plic


Mod de preparare:

Intr-un bol cu 100 ml lapte la temperatura camerei dizolvam 1 lingurita de zahar
si drojdia. O lasam sa creasca pentru 5- 6 minute.


Intr-un castron cantarim faina, si o amestecam cu praful de sare.
Facem apoi un cuib in mijloc si adaungam drojdia, oul batut usor, laptele si margarina.


Se framanta totul bine pana abtinem un aluat elastic.
Ii dam o forma rotunda, il acoperim cu un prosop uscat si il asezam intr-un loc caldut si ferit de curent.
Aluatul trebuie sa stea la crescut aproximativ 40 - 50 minute.


* Intre timp pregatim umplutura amestecand branza dulce cu stafidele, zaharul, zaharul vanilat si oul
pana la omogenizare.


** Pentru alt tip de umplutura sfaramam telemeaua (oaie sau vaca la alegere)
si o amestecam cu un ou pana la umogenizare.


Dupa ce aluatul a dospit bine, rupam bucatele putin mai mari decat un ou,
pentru a pregati rulourile.


Intindem aluatul cu sucitorul, apoi punem umplutura pe mijloc si rulam o parte presand capetii.
(astfel la cuptor nu o sa iasa branza pe acolo).
Celalalt capat il taiem fasii si apoi rulam partea cu umplutura peste ele.
(deasemenea presam capetii sa nu se desfaca la coacere).


Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Batem un ou cu un praf de sare.
In tava mare a cuptorului tapetata cu hartie de copt asezam rulourile lasand o distanta de 1 cm intre ele.
Fiecare rumou il ungem cu ou, apoi in functie de umplutura il lasam simplu
(pentru cele cu branza dulce) sau presaram susan (pentru cele cu telemea).
Se dau la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
(daca este nevoie se intoarce tava la jumatatea timpului.)


Dupa ce scoatem tava din cuptor o lasam sa se raceasca cateva minute,
apoi scoatem rumourile pe un gratar sa se raceasca complet. Va urez pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu