Pateurile cu branza sarata (pot fi facute si cu branza dulce, gem sau mere)
sunt un preparat de patiserie ce putem sa-l facem foarte usor in casa, fara a mai face
vizite la cofetariile din oras. Partea buna este ca se pot pastra mai multe zile.
(partea rea este ca nu rezista atat ... dispar cu repeziciune imediat dupa ce sunt facute...).
Dar sa pornim la drum...
Ingrediente:
- Aluat Foietaj - 800 g
- Oua - 2 buc
- Sare - 1/4 lingurita
- Branza telemea - 300 g
- Susan - 1 plic
- Aluat Foietaj - 800 g
- Oua - 2 buc
- Sare - 1/4 lingurita
- Branza telemea - 300 g
- Susan - 1 plic
Mod de preparare:
Dupa ce foietajul s-a decongelat, cat timp este inca rece,
(nu fortati sub nici o forma decongelarea pentru ca se va strica aluatul),
il despachetam pe blatul de lucru fara sa il intindem cu sucitorul sau sa il presam
si cu un cutit bine ascutit (sau o rola de taiat) taiem patrate cu latura de 7 - 8 cm.
In acest moment este timpul sa preincalzim cuptorul la 200 grade C si sa ne ocupam de
umplutura frecand branza zdrobita cu o furculita impreuna cu un ou.
(nu fortati sub nici o forma decongelarea pentru ca se va strica aluatul),
il despachetam pe blatul de lucru fara sa il intindem cu sucitorul sau sa il presam
si cu un cutit bine ascutit (sau o rola de taiat) taiem patrate cu latura de 7 - 8 cm.
umplutura frecand branza zdrobita cu o furculita impreuna cu un ou.
Pentru pregatirea pateurilor procedam in felul urmator:
luam un patrat de foietaj, il asezam in podul palmei, iar cu o lingurita punem umplutura in mijlocul lui.
Apoi udam marginile foietajului cu varful unui deget si impaturim lipind marginile prin presare.
(strangem bine, reducand astfel sansa de a se desface in timpul coacerii).
Pateurile astfel realizate le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,
le ungem cu ou batut cu praful de sare si presaram deasupra susanul.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 200 grade C.
luam un patrat de foietaj, il asezam in podul palmei, iar cu o lingurita punem umplutura in mijlocul lui.
Apoi udam marginile foietajului cu varful unui deget si impaturim lipind marginile prin presare.
(strangem bine, reducand astfel sansa de a se desface in timpul coacerii).
Pateurile astfel realizate le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,
le ungem cu ou batut cu praful de sare si presaram deasupra susanul.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 200 grade C.
mmmmmmmm ce bune sunt,nu ca ale mele in trecut :) niciodata nu ma gandisem sa pun un ou in branza asta pentru ca nu mi-a placut sa citesc retete si daca tot le citeam nu le respectam si a doua oara faceam dupa capu meu sau dupa presupuneri dar pentru ca mi-ai fost coleg si apreciindu-ti blogul am invatat sa am rabdare sa citesc retetele si sa le respect intocmai .... multumesc :)
RăspundețiȘtergereBuna decizie Andreea :) Nu esti singura care a suferit de pacatul acesta... Si pe mine sotia m-a invatat sa improvizez doar cand sunt sigur de o reteta, in rest la inceput sa respect ce spune la carte, altfel de cele mai multe ori o sa iasa un dezastru. Ma bucur ca iti ies retetele si spor la gatit. Multumesc deasemenea pentru comentarii.
Ștergere