miercuri, 19 martie 2014

Salam de biscuiti

Fiecare copil din noi tanjeste dupa acest desert memorabil.
Salamul de biscuiti poate fi ridicat la rangul de aducator de alinare
daca atunci cand il savuram inchidem ochii si ne amintim de
bucuriile aduse de aceasta minune in anii inocentei.

Ingrediente:

  • Biscuiti simpli - 500 g
  • Lapte - 200 ml
  • Unt - 150 g
  • Stafide - 100 g
  • Cacao - 2 linguri
  • Zahar - 100 g
  • Nuca de cocos - 100 g
  • Esenta de rom (Dr. Oetker) - 1 buc



Mod de preparare:


Intr-un bol rupem biscuitii, apoi se dau deoparte.


Se pune laptele la incalzit la foc mic, apoi adaugam untul taiat cubulete.
Amestecam pana la topirea completa a untului, apoi adaugam zaharul.


Cand zaharul s-a dizolvat complet adaugam apoi cacaoa
si amestecam pana si aceasta s-a omogenizat complet, fara cocoloase.
(cu cat laptele este mai fierbinte cacaoa se omogenizeaza mai repede)


Cand amestecul incepe sa fiarba, oprim focul, apoi adaugam stafidele,
pentru ca acestea sa se umfle. Apoi adaugam esenta de rom.
Amestecam si lasam 5 minute sa se racoreasca compozitia.


Intr-o alta cratita se pun biscuitii apoi peste ei se toarna amestecul.
Totul se amesteca bine astfel incat toti biscuitii sa fie acoperiti.
Acesta este momentul in care se poate adauga orice alt ingredient dorit.
(rahat, nuca, fructe confiate, migdale).
Totul se lasa sa odihneasca 10 minute, astfel incat biscuitii se vor inmuia putin.


Pe o folie alimentara se presara nuca de cocos, folosind-o pentru tapetat.


Jumatate din cantitatea de biscuiti o vom aseza peste nuca de cocos
si cu mana o sa ii dam o forma cat mai apropiata de cea finala.
Presaram nuca de cocos si peste restul de biscuiti asezati.


Rulam apoi folia dand forma finala a salamului de biscuiti.
Se da la frigider pentru minim 3 ore. (ideal este peste noapte).


Dimineata se scoate salamul din folie.


Odata eliberat din folie, salamul se poate felia cu un cutit bine ascutit.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu