joi, 16 ianuarie 2014

Cupcakes cu banane, ciocolata si crusta crocanta


Nimic nu te poate pregati pentru intalnirea cu aceste minunatii...
Combinatia de arome pe care o vei simti te va face sa iti doresti din tot sufletul sa
le gatesti si sa le ai pe masa cat mai des. Dar nu ma credeti pe cuvant...
Incercati si voi cu incredere aceasta reteta !

Ingrediente:

  • Faina - 160 g
  • Ulei - 80 ml
  • Zahar - 100 g
  • Oua - 1 buc
  • Iaurt - 90 ml
  • Praf de copt (Dr. Oetker) - 1 plic
  • Ciocolata amara - 100 g
  • Banana - 1 buc
  • Esenta de vanilie (Dr. Oetker) - 1 buc
Crusta
  • * Zahar brun - 75 g
  • * Faina - 2 linguri
  • * Scortisoara macinata - 1 lingurita
  • * Unt fara sare - 20 g


Mod de preparare:


Intr-un bol se amesteca faina si praful de copt. Se da deoparte.


Separat se mixeaza uleiul, iaurtul, zaharul, oul si esenta de vanilie.


Banana se paseaza cu o furculita, iar ciocolata se taie cubulete.


Pregatim crusta crocanta amestecand zaharul brun cu faina si scortisoara.
Apoi se adauga untul si se amesteca cu mana pana se incorporeaza formand cocoloase mici.


Amestecul de faina si praf de copt se incorporeaza in ingredientele umede
pana amestecul devine omogen.


Adaugam apoi bananele si ciocolata amestecand incet cu o spatula pana la incorporare.


Preincalzim cuptorul la 190 grade C. In tava se aseaza cosuletele din hartie speciala
si apoi se toarna compozitia pana 2/3 din acesta este plin.
Presaram apoi amestecul de crusta crocanta peste aluatul de cupcakes.
Se dau la cuptor pentru 20 - 30 de minute, facand testul cu scobitoarea.
(infigem o scobitoare in mijlocul compozitiei si aceasta trebuie sa iasa curata)


Combinatia de arome din aceste prajiturele este absolut delicioasa.
Va recomand cu caldura sa le incercati.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu