joi, 24 aprilie 2014

Hollandse stroopkoek (Tarta olandeza cu sirop)


Un rasfat dulce de pe minunatul taram olandez. Desi pare destul de simpla si inocenta,
aceasta tarta are o bogatie aparte in ceea ce priveste amestecul de arome.
Daca berea adaugata va creeaza o nota de scepticism va recomand sa o alungati,
deoarece aceasta da o nota aparte, adaugand  putin amar la dulcele reconfortant al tartei.

Ingrediente:

  • Stafide - 200 g
  • Nuca - 75 g
  • Faina - 400 g
  • Praf de copt (Dr. Oetker) - 2 plicuri
  • Zahar vanilat (Dr. Oetker) - 1 plic
  • Scortisoara - 1 lingurita
  • Melasa (sau miere) - 3 lingurite
  • Bere blonda - 330 ml
  • Unt - 125 g
  • Sare - 1/4 lingurita



Mod de preparare:


Stafidele se pun 30 de minute la inmuiat in apa rece. Nucile se toaca cu cutitul.


Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, scortisoara si zaharul vanilat.


 Berea se amesteca cu melasa (sau mierea), apoi cu untul topit in cuptorul cu microunde.
Compozitia se lasa la frigider pana se raceste.


Dupa ce s-a racit, incorporeaza treptat lichidul in compozitia uscata, amestecand energic.


Adaugam apoi nucile si stafidele stoarse de apa.
Amestecam pana la omogenizare.


Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma rotunda cu margini detasabile.


Se toarna compozitia in forma si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade C.
Se coace pentru 75 de minute


Se scoate tarta din cuptor si se serveste calduta.
Pofta buna !


Un comentariu:

  1. Buna ziua! Se poate adauga la reteta 200-250gr de morcovi? Se schimba cantitatile celorlalte ingrediente? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere