luni, 13 ianuarie 2014

Cookies cu banane si cocos



Dupa o pauza destul de lunga nu se putea reveni decat cu o reteta de dulciuri.
Imediat dupa sarbatori bananele nu mai atrag pe nimeni,
astfel am decis sa le folosesc pentru ceva delicios. 
Bineinteles a iesit minunea descrisa mai jos. 

Ingrediente:

  • Ulei - 3 linguri
  • Zahar - 150 g
  • Oua - 2 buc
  • Faina - 500 g
  • Praf de copt (Dr. Oetker) - 1 plic
  • Banane coapte - 2 buc
  • Nuca de cocos - 75 g
  • Esenta de vanilie (Dr. Oetker) - 1 buc
  • Sare - 1/4 lingurita


Mod de preparare:


Amestecam faina, sarea, praful de copt si nuca de cocs intr-un bol. Dam deoparte.


Intr-un alt bol pasam bananele iar in altul batem ouale.
Rasturnam ouale peste banane, apoi adaugam zaharul, uleiul si esenta de vanilie,
amestecand pana la omogenizare.


Se incorporeaza ingredientele uscate in cele umede si se amesteca.


Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
Cu o lingura luam aluat si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt
la o distanta de 2 cm unul de celalalt, deoarece cookies-urile vor creste.
Dam la cuptor pentru 15 minute (sau pana se rumenesc putin deasupra). 
Lasam sa se raceasca 3 minute in tava, dupa care transferam biscuitii pe un gratar
pana la racirea lor completa.


Cookies-urile se pot pastra intr-o cutie (prevenind intarirea lor), pentru mai multe zile.
 Va doresc pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu