vineri, 15 noiembrie 2013

Tagliatelle cu sos de smantana si cascaval


Din dorinta de a gati cat mai multe feluri de paste, am incercat si acest meniu,
lucru ce nu m-a dezamagit deloc. Au fost delicioase si vi le recomand din tot sufletul.

Ingrediente:

  • Tagliatelle - 500 g
  • Oua - 3 buc
  • Smantana grasa - 450 g
  • Cascaval ras - 200 g
  • Sunculita porc - 250 g
  • Busuioc uscat - 1 lingurita
  • Piper (macinat) - dupa gust
  • Sare - dupa gust


Mod de preparare:

Tagliatellele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi se clatesc cu apa rece si se scurg.
(Se pun in apa care da in clocot - in raport de 100 g tagliatelle la 1 litru de apa -
se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs)


Sunculita se taie feliute si se prajeste intr-o lingura de ulei.
Dupa ce s-a prajit se scoate intr-un castron si se da deoparte.


Ouale se separa si se pastreaza galbenusurile.
Smantana se pune intr-o cratita si se amesteca cu galbenusurile la foc mic pana incepe sa se ingroase.


Apoi adaugam cascavalul ras care se va topi imediat.
Eu am avut in casa un Cheese Mix cu cascaval, emmentaler si mozzarella.
(Cu aceleasi rezultate spectaculoase se poate adauga si telemea rasa).


Adaugam sunculita si condimentam cu sare si piper dupa gust.  


Mai lasam cateva clocote sa se patrunda toate aromele.


Apoi rasturnam tagliatellele peste sos si amestecam usor pentru a cuprinde toate ingredientele.
La final asezonam cu busuioc si acoperim cu un capac


Produsul final este un deliciu.
Se serveste fierbinte si fara nici o retinere atat timp cat nu numarati caloriile.
Va doresc pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu