sâmbătă, 26 decembrie 2015

Creveti cu usturoi la tigaie.

O reteta valenciana cu iz mediteranean, simpla si delicioasa.
Multumesc pentru sugestie si inspiratie persoanei dragi ce intotdeauna are grija
ca eu sa imi primesc portia de provocari in domeniul culinar.
Fara alte comentarii va doresc: Spor la gatit!

Ingrediente:

  • Creveti - 7 buc
  • (aproximativ 200 g)
  • Lamaie - 1 buc
  • Usturoi - 3 catei 
  • Ardei iute (chilli) - 1 buc
  • Patrunjel frunze - 1 legatura
  • Ulei de masline - 3 linguri



Mod de preparare:

SFAT: Spalam foarte bine crevetii, le indepartam capul printr-o simpla rasucire apoi tragem.
Rupem piciorusele, cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect.
Scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit crestand longitudinal spatele.

Pregatim toate ingredientele dupa cum urmeaza:
Daca crevetii sunt curatati, prefierti si congelati, lasati doar la decongelat si spalati bine.
Dupa ce s-au spalat, se sterg foarte bine cu servetele de bucatarie.
 Tocam jumatate din legatura de patrunjel.
Usturoiul il taiem feliute.
Jumatate de ardei iute il taiem feliute (atentie la cat de iute este)
Stoarcem o jumatate de lamaie.


Incingem uleiul in tigaie.
Adaugam ardeiul iute si usturoiul.


Dupa 2 minute (cand incepe sa se ridice aroma de usturoi) adaugam crevetii.


2 -3 minute pe o parte (pana isi schimba culoarea), apoi intoarcem.
Pudram cu sare si piper


Oprim focul, stropim cu zeama de lamaie si presaram din belsug patrunjel tocat.


Se aseaza frumos pe o farfurie. Se serveste cu paine proaspata sau prajita.
Bineinteles ca totul merge tropit cu un vin alb incarcat de povesti si emotii.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu