miercuri, 11 noiembrie 2015

Dovleac copt cu mascarpone, nuci si seminte

Aceasta reteta este o sugestie venita de la o cititoare fidela a blogului.
Reteta originala poate fi gasita aici. Rezultatul a fost absolut incredibil.
Nu va pot spune decat ca am fost foarte impresionat de aceasta delicatesa de toamna.
Multumiri Moni si te mai astept cu sugestii..  Spor la gatit!

Ingrediente:

  • Dovleac de placinta - 1 buc
  • (aproximativ 1.5 kg)
  • Mascarpone - 250 g
  • Miere - 30 g 
  • (1 lingura)
  • Amestec nuci si seminte - 150 g
  • (arahide, alune de padure, migdale, caju si seminte de floarea soarelui)



Mod de preparare:


Se taie dovleacul in jumatate. Se curata de seminte.
Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 60 minute.
(in functie de cat de groasa este felia - furculita trebuie sa intre usor)


Cu o lingura se scoate o parte din miez si se amesteca cu mascarpone,
mierea, semintele si nucile.
Compozitia se pune inapoi in jumatatile de dovleac.


Se presara restul de seminte si nuci peste crema, apoi se lasa la racit.
Odata ce s-a racit crema, se va intari si dovleacul va putea fi taiat felii..
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu