vineri, 18 septembrie 2015

Salata cu piept de pui si ananas.





In incercarea mea de a manca mai sanatos, o zana mi-a soptit o reteta delicioasa.
Si mare dreptate a avut, pentru ca aceasta salata este un curcubeu de arome si texturi.
Recomandarea mea este sa o incercati cu incredere, deoarece este rapida si sanatoasa.

Ingrediente:

  • Mix salata - 140 g
  • Mix de alune, nuci si stafide - 50 g
  • Piept de pui - 200 g
  • Ananas cuburi - 100 g
  • Miere - 1 lingura
  • Mustar clasic - 1 lingura
  • Ulei de masline - 2 linguri
  • Sare si piper - dupa gust



Mod de preparare:


Pregatim dressing-ul folosind o lingura de miere, una de mustar si suc din conserva de ananas.
Le putem amesteca cu un tel sau mixer.
Cautam sa echilibram gustul adaugand daca mai este nevoie cate putin din fiecare ingredient.
Se da la frigider.


Pieptul de pui il taiem fasii subtiri.
Se condimenteaza cu sare si piper.


Se prajeste pieptul de pui in 2 linguri de ulei de masline pana devine putin rumen.
Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit.


Se pune salata pe un platou.
(cea aleasa de mine nu mai necesita spalare)
(pachetul folosit este luat de la Kaufland - Pikans mix )


Odata racit, pieptul de pui se aseaza peste salata.


Ananasul este asezat apoi peste pieptul de pui.


La final se arunca peste salata mix-ul de alune, nuci si stafide,
apoi se stropeste generos cu dressing-ul facut.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu